|
Las Vegas hakkinda bir kac Soru
|
|
01-11-2009, 09:12 AM
(This post was last modified: 01-14-2009 04:00 AM by Abi.)
|
|||
|
|||
|
Las Vegas hakkinda bir kac Soru
Merhaba arkadaşlar
öncelikle güzel düşünülmüş bu foruma yazdığım için çok mutluyum. Bu foruma yeni üye oldum ve ilk yazım. Las Vegas a gitmeyi düşünenler için yararlı olabilecek bir site hazırlanmış. Tesadüfen keşfettim bu siteyi. Tesadüf nasıl diyecek olursanız, ABD ye yerleşmeye niyet etmeye çalışan ancak bir türlü karar veremeyen birisi olarak, hayat standartları en uygun eyaletleri kendimce araştırıp tespit etmek istedim ve tesadüfen buraya geldim. iyi ki de gelmişim ![]() Ben DV2009 talihlilerinden birisiyim ve 15 gün sonra Ankara da vize mülakatım var. Vizeyi büyük ihtimalle verecekleri kanısındayım. Ama küresel krizin bu kadar etkili olduğu bugünlerde de ABD de yeni bir hayat kurmanın ne kadar mantıklı olduğunu da değerlendirme aşamasındayım. Hayatında Edirne den öteye geçmemiş , ancak ABD de yeni bir hayat kurma ihtimali olan birisi olarak Las Vegas hk. aradığım bilgiler ise şunlar : 1-Las Vegas ta hayat standartları nasıl? Bu dönemde iş bulabilir miyim? (burada tabi ki ingilizcemi geliştirene kadar part time işlerden bahsediyorum.) 2- Saatlik net kazancım ne olur ve aylık maaşla Las Vegas ta asgari harcamalarımı ve dil okulu masraflarını karşılayabilir miyim? 3-Dil okullarında GC lilere indirim ya da ücretten muaf olma gibi durumlar var mı? 4-Otellerde iş bulabilir miyim? iş bulduğum oteller kalacak yer imkanı da sunarlar mı? 5-Benim en çok merak ettiğim konu ise, kurpiyerlik. Kurpiyer olarak çalışabilir miyim? Kurpiyer olarak kumarhanelerde çalışmak için ne gibi bir eğitim almak lazım ve süresi nedir? Las Vegas ta yaşayan ya da orada yaşamış olan arkadaşlar cevap yazarlarsa sevinirim. saygılar, sevgiler... |
|||
|
01-14-2009, 03:43 AM
|
|||
|
|||
Las Vegas Hakkinda En cok Sorulan Sorular
Quote:Merhaba arkadaşlar Faydali olabilirsek ne mutlu bize.. Quote:Ben DV2009 talihlilerinden birisiyim ve 15 gün sonra Ankara da vize mülakatım var. Vizeyi büyük ihtimalle verecekleri kanısındayım. Cok %100 alacagim diye kendinizi sartlamayin.. Bu US konsoloslugunun ne yapacagi belli olmaz. Ama umidinizide kesmeyin.. Quote:Ama küresel krizin bu kadar etkili olduğu bugünlerde de ABD de yeni bir hayat kurmanın ne kadar mantıklı olduğunu da değerlendirme aşamasındayım.Kayginizda haklisiniz Las Vegas a yeni projesi bu yaza biterse binlerce insan ise alinmasi planlaniyor .. ama dedigim gibi hic bir seyin garantisi yok... Quote:Hayatında Edirne den öteye geçmemiş , ancak ABD de yeni bir hayat kurma ihtimali olan birisi olarak Las Vegas hk. aradığım bilgiler ise şunlar :Las Vegas 'ta hayat standardlari kime gore ogretmene goremi ogrenciye goremi? Eger ogrenci hayatina bakarsan birazcik ogrenciler icin hayat zor olabilir. Is bulmakta zorlanmalari gibi. Ama henuz is bulamamis hic kimseyi goremedim hic bir sey yapamayan bile ebay de canta gozluk gibi urunler satabilirsiniz. yaratici olursaniz cok para kazanirsiniz. Quote:2- Saatlik net kazancım ne olur ve aylık maaşla Las Vegas ta asgari harcamalarımı ve dil okulu masraflarını karşılayabilir miyim? Eger greencard li ise paranizda yoksa bedava kurslar var community college larin... her aksam bedava ders alabilirsin para vermen gerekmez. ama dersenki ben iyi bir dil kursuna gidecegim ozaman anlasmamiz olan dil kurslarindan birine sizin icin %10 indirim yaptirtabiliriz. Quote:3-Dil okullarında GC lilere indirim ya da ücretten muaf olma gibi durumlar var mı? tabiki international students larin odedigi paranin yarisini oduyorsun. ama sadece universitelerde ... dil kurslarinda boyle bir sey soz konusu olmaz.. Bu arada daha once belirtigim gibi %10 indirim yaptirabiliriz... Quote:4-Otellerde iş bulabilir miyim? iş bulduğum oteller kalacak yer imkanı da sunarlar mı? Otellerde is bulmak cok kolay oldugunu dusunmuyorum. Tanidik birisi olmadikca girebilirsiniz ama biraz zorlayabilir sizi... Kalacak yer olayina gelince otellerde boyle bir opsiyon yok kendi kalacagin yeri kendin ayarlayacaksin... Quote:5-Benim en çok merak ettiğim konu ise, kurpiyerlik. Kurpiyer olarak çalışabilir miyim? Kurpiyer olarak kumarhanelerde çalışmak için ne gibi bir eğitim almak lazım ve süresi nedir? Kurpiyerlik olarak calisabilirsin gecen yillarda bildigim kadari ile insanlari egitiyorlardi eminim ihtiyaclarida vardir. Ama her sey zaman istiyor caba istiyor... Kuripyerlik yapabilirsiniz... cekik kardesler yapiyor... Green card mulakatinizda basarilar dileriz! Las Vegas Tatil Las Vegas Tour Detayli Bilgi icin Tiklayiniz!! |
|||
|
01-14-2009, 07:25 AM
(This post was last modified: 01-14-2009 07:29 AM by 45manisa.)
|
|||
|
|||
|
RE: Las Vegas hakkinda bir kac Soru
Cevaplarınız için çok teşekkürler. Son olarak ABD ye yeni gelecek birisi için Las Vegas ı tavsiye eder misiniz? New York, Boston gibi şehirler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yeni hayata alışmak için küçük yerlerden başlamak mantıklı mı?
|
|||
|
01-14-2009, 05:17 PM
|
|||
|
|||
(01-14-2009 07:25 AM)45manisa Wrote: Cevaplarınız için çok teşekkürler. Son olarak ABD ye yeni gelecek birisi için Las Vegas ı tavsiye eder misiniz? New York, Boston gibi şehirler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yeni hayata alışmak için küçük yerlerden başlamak mantıklı mı? Tabiki yeni gelen birisi icin las vegas i tavsiye ederim. New york boston L.A gibi buyuk sehirlerde yasamak daha zor diye dusunuyorum... Bazi tecrubelerimizde mevcut tabiki.. Ama amerikalilarin dedigi gibi depends on yani... Neye gore hangi sehir eger new york ta is bulmussan ve las vegas ufugunda henuz bir sey gozukmuyorsa tabiki NY derim.. NY Chicago Boston gibi memleketler turkiyeye daha yakin biletler daha ucuz falan filan.. Las vegas ta kendisine ozgu bir memleket temiz kalabalik degil trafik sorunu yok Problemsiz guvenlik guzel... Aile icin cok duzgun yasanacak mekanlar mevcut dedigim gibi kime gore ve neye gore degerlendirdigimizi bilmedigim icin tam olarak sizi tatmin edici bir cevap olmayacaktir. Ama diyorsanki abi mcdonald ta calisirim otellerde temizlik sudur budur amerikanin neresine gitsen boyle bir is bulursun saatine 7$ ile 10$ arasi olcaktir.. wesselam- Las Vegas Tatil Las Vegas Tour Detayli Bilgi icin Tiklayiniz!! |
|||
|
10-01-2009, 01:08 AM
|
|||
|
|||
|
selamlar,
Vegasta ev satin alip (80-100 K civarinda ) yerlesmeyi dusunuyorum. Duzgun ve guvenli bolgeleri yazabilirmisiniz ? Tesekkurler |
|||
|
02-05-2010, 03:52 AM
|
|||
|
|||
(10-01-2009 01:08 AM)Taurussian Wrote: selamlar, SW iyidir. Summerlin olabilir veya The lakes ... East, north , south tercih etmiyorum. WEST is THE BEST
Las Vegas Tatil Las Vegas Tour Detayli Bilgi icin Tiklayiniz!! |
|||
|
« Next Oldest | Next Newest »
|