Post Reply 

Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DV-2009 Green Card  Kazandim! Formlari Nasil Dolduracagim?
05-15-2008, 03:32 PM (This post was last modified: 05-15-2008 03:33 PM by Abi.)
DV-2009 Green Card  Kazandim! Formlari Nasil Dolduracagim?
Quote:Formlarin doldurulmasi ile ilgili sorulari olan arkadaslar icin yaziyorum.
Yapmaniz gereken, sizi ilgilendirmeyen sorulara N/A yazmak, formlari doldururken Turkce karakter kullanmamak ve her formun sag ust kosesine case numberinizi yazmak.
DS230 Part I ve II sizinle Amerikaya goc edecek esiniz ve 21 yasin altindaki butun cocuklariniz icin doldurulur sadece DSP122 nolu formu kazanan aday dolduruyor.
Her ay cut off rakamlari http://www.travel.state.gov adresin,n visa bulletin kismindan size bir mulakat tarihi ayarlanip ayarlanmadigini ordan takip edebilirsiniz.
Resimlerde size gelen formlarda aciklandigi sekilde arka fon beyaz, 2 tane resim yolluyorsunuz.
Formlari 1-2 hafta icinde doldurduktan sonra en hizli sekilde UPS, Fedex ya da DHL gibi kuryelerle yollayin. Hem kaybolmaz ve hem de size en kisa zamanda bir mulakat tarihi ayarlanir.
DS230 Part I formuyla baslayalim;
1.Family Name(Soyad) First Name(İsminiz) Middle Name(Gobek isminiz yoksa N/A)
2.Other Names Used or Alies(Bayanlarin kizlik soyadi erkekler icin N/A)
3.Full Name in Native Alfhabet(Turkce karakterler kullanarak isminizi yaziyorsunuz gordugunuz gibi sadece bu soruda turkce karakter kullaniliyor)
4.Date of Birth(ay/gun/yil olarak dogum tarihi)
5.Age(Yas)
6.Place of birth(Dogum yerininiz ilce/il/ulke seklinde)
7.Nationality(Milliyetiniz turk yada cifte vatandassaniz ikisinide yaziyorsunuz)
8.Gender(Cinsiyet)
9.Marital status(Medeni haliniz widoved dul,divorced bosanmis,seperated ayri yasiyor)
10.Permanent adress in United States where you intend to live(Amerikada yasamaya niyetli oldugunuz bir adres yaziyorsunuz yesil kartinizin gonderilecegi adresi yazmakla baslayabilirsiniz)
11.Address in the United States where you want your permanent resident card mailed(Yesil kartinizin gonderilecegi Amerikada bir adres yaziyorsunuz bu adresi bulmaya calisin Amerikada bulunan bir tanidiginizdan)
12.Your present occupation(Simdiki mesleginiz)
13.Present adress(Su anda oturdugunuz adres)
14.Name of spouse(Bu soruya eger evliyseniz esinizin adi soyadi,dogum tarihi,adresi,esinizin adresi,evlilik tarihi gibi bilgiler yazilacak bekarlar N/A)
15,16,17 ve 18.sorular baba ve annenizin ad soyad,dogum tarihi(ay/gun/yil seklinde),adres ve vefat ettiyse olum tarihi bilgileri
19.soru butun cocuklarinizin isim,dogum tarihi,dogum yeri ve adres bilgileri
20.6 aydan fazla sure yasadiginiz butun yurtdisi ve yurtici yerler ve hangi tarihler arasinda oldugu
21a.soru 14. ve 19. sorularda daha once sizinle birlikte Amerikaya goc edecek 21 yasin altindaki cocuklariniz ve esinizin isimleri
21b.Amerikada daha sonraki bir tarihte size eslik edecek kisilerin isimleri yani siz gidip sizi daha sonra takip edecek kisilerin isimleri
22.List below all employment for last ten years(Son 10 yilda calistiginiz isyerlerinin isimleri ve Amerikada yapmayi dusundugunuz meslegin ismi
23.Butun okudugunuz okullarin listesi ve okuyup konustugunuz dillerin listesi
24.Previous Military Service(Askerlik hizmetinizi yapip yamadiginiz soruluyor ve hangi rutbe ve bolumdeydiniz)
25.List dates of all previous visits to or residence in the United States(Daha onceki Amerika ziyaretleriniz hangi tarihler arasinda oldugu,vizenin turur F1,B1,B2 gibi ve gomenlik basvurusunda bulunduysaniz daha once basvuru numarasi eger Amerikada bulunmadiysaniz daha once NEVER yaziyorsunuz)
Basvuranin imzasi ve tarih en son olarak.
DS230 Part II'nun Turkcesini Amerikanin Ankara konsoloslugunun sitesinde http://www.usemb-ankara.org.tr...ULAR/forms/ivforms.htm adresinde bulabilirsiniz.

sh:47`den, ( Y&B )`nin mesaji;
yesil kart gocmenlik mulakatlari sadece Ankaradaki konsoloslukta yapiliyor o yuzden DSP122'in o sorusuna Ankara-Turkey yazacaksiniz.
DS230 Part'da 3 nolu sorudaki Full Name in Native Alphabet sorusuna tum isminizi Turkce karakter kullanarak yaziyorsunuz diger sorularda Turkce karakter kullanmiyorsunuz.
Ayrica yine ayni formdaki 10 ve 11.sorulara Amerikada bir adres verin.
Formdaki o sorulardaki bos yeri farkeden Kentucky'deki bazi gorevliler formlari tekrar doldurmaniz icin geri gonderiyor ya da konsoloslukta mulakata kadar bir zaman taniyor bence tamamen insaf ve sans.
Bir de arkadaslar isterseniz formlarin bir fotokopisini cektirip onu doldurun once sonradan gercek formu doldurmaya gecersiniz.
Daha once belirttigim gibi DS230 Part II sworn statement (yeminli beyan) formunun Turkcesini Amerikanin Ankara konsoloslugunun web sitesinde
http://www.usemb-ankara.org.tr...ULAR/forms/ivforms.htm bulabilirsiniz.
SSN (Social security card) Amerikada calisabilmeniz, banka hesabi acabilmeniz icin gerekli olan sosyal guvenlik numarasi denen bir kart o yuzden o soruya evet istiyorum diyorsunuz ama denildigi gibi size yollanmiyor bu kart otomatik olarak siz gidip SSA ofisine kendiniz basvuruyorsunuz ben bu karttan istiyorum diye.
Bir de DO NOT WRITE BELOW THE FOLLOWING LINE yazan cizgiden asagisini doldurmayin imzalamin. Mulakatta konsolosun nezaretinde yemin ettikten sonra imzalanacak. Formlarinizi en kisa zamanda uygun resim ozelliklerinde cektirip formlarla beraber en kisa zamanda UPS, Fedex yada DHL gibi hizli ve guvenli posta araclariyla yollayin.

sh.41`den, ( Imbat )`in mesaji;
Cekiliste kazandigimi bildiren zarfi aldiktan sonra;
Yazilanlari anlamaya calistim.
Formlara neler yazacagimi tespit etmeye calistim.
Gerekli bilgileri elde etmeye calistim.
Formlari doldurmadan once fotokopilerini cektirdim.
Bu fotokopileri, kursun kalemle doldurdum.
Her sayfanin sag ust kosesine case namber`imi yazdim.
Tekrar tekrar kontrol ettim.
Sonra, cok dikkat ederekten asil formlarimi doldurdum.
Imza atarken epey heyecanlandim. Duzgun atamazsam diye korktum. Baska kagitta bir cok denemeden sonra attim.
Istenilenilen ozelliklerde fotograf cektirdim.
Formlari koyacagim buyuk zarfa gonderdikleri KCC adresini yapistirdim. Kendi adresimi yazdim.
2 fotografimin arkasina adimi ve soyadimi, case number`imi yazdim.
Barkodlu kagidin, alttaki bos kismina, bu 2 fotografimi, 1 koselerinden kucuk selebant ile sabitledim.
Zarfa koydum.
Butun bunlar bir haftami aldi. Hata yapmak istemedim.
Dun gece, Mezun com sayfasindan Fedex`e girdim. Oradaki gonderi formunu doldurdum. Gonderdim.
Bugun Fedex telefon etti. Oglene dogru eve gelip zarfimi teslim aldi.
Mezun com uyesi oldugum icin 50$ yerine %50 indirim ile 25$ ucret uyguladi.
Odemeyi kredi kartim ile yaptim.
Simdi, gonderimin yolculugunu, fatura uzerindeki numara ile internetten takip edecegim.
Bugun sali. Persembe gunu ulasacakmis.
Insaallah hayirli olur. Bana ve herkese.

sh:78`den, ( morman )`in mesaji;
öncelikle 2005 greencardı kazananlar forumunu okumanı öneriyorum şiddetle.
Üşenmece yok. Bu işi önemsiyorsan okuyacaksın hatta 2004 greencardı kazananları,
2003 de oku hatta.
Öncelikle formu mümkün olan en kısa zamanda doldurmak ve fedex, ups yada dhl firmalarından biriyle göndermek önemli.
Mezun aracılığıyla fedexten gönderirsen 50 dolarlık kargoyu 25 dolara gönderebilirsin.
DS-230 isimli 4 sayfalık belge ile DS-122 isimli 2 sayfalık belgeyi dolduracaksın, 2 tane istenen formatta resim ile (arkalarına case number yazılmalı!)
Yine zarftan çıkan barkodlu kagıdı (2 tane barkodlu kağıt var barkodu büyükçe yazılmış olandan bahsediyorum) da alıp hepsini bi zarfa koyup yollayacaksın.
Gönderilecek belgeler: ds-230 (4sayfa), ds-122 (2 sayfa), 2 resim, barkodlu kağıt

Belgeleri doldururken bir yanlışlık yaparsan hiç endişelenme bu adreslerden belgelerin aynısını indirebilirsin.

">http://www.visapro.com/Downloa...-122-Form.pdf

">http://www.visapro.com/Downl...n-Form-DS-230.pdf

ds-230 belgesini doldururken
cevabı olmayan sorulara "N/A" şeklinde cevap vereceksin mesela soru-1 deki "middle name". eğer 2. bir ismin yoksa oraya N/A yazacaksın
Cevaplarda Turkçe karakter kullanmayacak ve buyuk harfleri kullanacaksın.
Sadece 3. maddede isminin Türkçe yazılışı nasılsa aynen o şekilde yazılması isteniyor.
7.Nationality: Turkish yada Turk yazabilirsin.

10 ve 11 maddede sırasıyla amerikaya gidince yaşayacağın ve greencard'ının gönderileceği adresi yazmalısın. Burayı doldurmalısın çünkü zarfını inceleyen kişiye göre değişen bir uygulamanın var olduğu söyleniyor. O adres kısmını doldurmak üzere tekrar bir belge gönderilebilir, gönderilmeyedebilir. Bu da işlerinin gecikmesi ve tekrar bir kargo parası demek. Muhakkak o adresleri doldur. (adreste oturan kişinin adı ve telefonunu da yaz)

12 maddeye mesleğini yaz örneğin: electronical engineering
13. şu an oturduğun adresi yaz. Postanın gelmesini istediğin adres yani
19. çocuğun varsa isimlerini yaz. Yoksa N/A yaz
20. 16 yaşından itibaren 6 aydan fazla kaldığın şehirleri yaz örneğin: kayseri---içanadolu - Turkey--- 09.1998 - 06.2004
21. 14 ve 19. maddelerde ismini yazdığın (varsa eğer) eşin ve çocuklarından usa ya girerken sana eşlik edecekler. Yoksa N/A yaz.
22. 14 ve 19. maddelerdeki kişilerden usa ya sonradan girecekler (sen gittikten sonra) yoksa N/A yaz
23 maddede okulun adı ve bulunduğu şehir- hangi tarihler arasında okuduğun-okulun verdiği eğitimin ismi- derece yada diploma.
Örnek: Kırikkale anatolian middle school-Kırıkkale...09-1991 06-1995......general......middle school diploma
Kırıkkale science high school-kırıkkale..........09-1995 06-1998......science... high school diploma
Erciyes university-Kayseri...........................09-1998 06-2004......elektronical engineering......Bachelor (üniversite mezunuysan bu terim yazılıyor)

24.askerlikle alakan var mı onu soruyor.
25 amerikada bulunduysan doldur yoksa N/A diyosun
25. maddenin altındaki yere imzanı atmayı unutma. Tarihi de yaz
29.maddeye kendi ismini yaz numaranı yazmayı da unutma
30. madde.......eğer terörist değilsen, herhangi bi bombalama olayında bulunmadıysan, kısaca bir şuça karışmadıysan, sabıkan yoksa tüm maddeler hayır diyorsun
31.daha önceden bir suçtan dolayı tutuklandınmı diye soruyor.
33a...amerikadayken ssn numarası aldıysan numaranı yaz, almadıysan "no"yu işaretliyorsun. Altında ise ssn almak istiyormusun diye soruyor. Yes diyeceksin
33.b de yes diyosun
34. formu doldururken yardım aldıysan eğer kimden aldığını yazıyorsun. oraya N/A yaz bence
34. maddeden sonraki yere asla hiçbirşey yazmıyorsun orası boş kalacak..........

Ds-230 belgesi tamam.........................

Şimdi ds-122 belgesinde sıra
2. madde: case numaranı yaz
3. buraya posta adresini yazacaksın. Sakın e-mail adresini yazayım deme. Bazıları maili, e-mail olarak algıliyor olabilir.
4. buraya görüşmeye hangi konsoloslukta girmek istiyorsun onu yaz. Ankara amerikan başkonsolosluğunda gireceğini yazıyorsun . örnek: Ankara US embassy diyebilirsin.

5. greencard çekilişine hangi ülkeden katıldığını yazıyorsun. Tabiî ki Turkey seninki.
6. madde ds-230 belgesinin 23. maddesinin hemen hemen aynısı. Dikkat et
7.maddede son 5 yılda en az 2 yıllık iş tecrüben varmı diye soruyorlar. varsa altındaki maddeyi de dolduracaksın o zaman. İş tecrüben yoksa ilgili boşluklara N/A diyorsun
7. maddeden sonra yine imzanı atmayı unutma. tarihi de unutma. Sakın..sakın.
Occupation code denilen yere birşey yazmıyorsun
Ben örnek verirken küçük harflerle ve Türkçe karakterlerle yazdım sen öyle yapmıyorsun. Büyük harflerle ve İngilizce karakterle dolduruyorsun formu.
Bir de tüm maddelerin açıklamasını yazmadım bazıları apaçık ayan beyan ne olduğu anlaşılıyor diye
Hadi hayırlı olsun

Not: Bu yazi degerli arkadas Y&B tarafindan hazirlanmistir!

Las Vegas Tatil Las Vegas Tour Detayli Bilgi icin Tiklayiniz!!
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 

Forum Jump:

TestPrepForum.NET Teslcafe.COM Ingilizcepratik.NET Teslcafe.Com Forumingilizce ForumIngilizcechat.ORG Amerika RehberiTurklasvegas.comIngilizce Englishtarget.COM