Post Reply 
DV 2009 ÇEKİLİŞİNİ KAZANDIM! ŞİMDİ NE YAPACAĞIM?
07-02-2008, 10:46 AM
RE: DV 2009 ÇEKİLİŞİNİ KAZANDIM! ŞİMDİ NE YAPACAĞIM?
cemilio Wrote:E-mail ile evraklarımın ulaşıp ulaşmadığını konfirme ettirdim.
Cevap aynen şöyle:

Thank you for your inquiry.  

Your forms have been received and are currently processing. If you are scheduled for an interview, you will receive a notification letter via postal mail from KCC. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing.

Please refer to the visa bulletin on our website at http://www.travel.state.gov after the 15th of each month to locate the current numbers being processed.

KCC/slm
KCCDV@state.gov
(606) 526-7500

Bu arada case numberlarla ilgili ben de bişey sormak istiyorum. Siz Türkiye'ye ait son numaraların takriben 20.000-25.000 arası olduğunu yazmışsınız. Ben türk vatandaşıyım, ama doğum yerim itibariyle DV-2009 a Almanya'dan katılıyorum. Case Number'ımda 15XXX civarı.
Bunun hakkın daki olasılıkla ilgili bir bilginiz var mı?

Teşekkürler.

Gozunuz aydin evraklariniz ulasmis simdi geriye yaslanip derin bir nefes alin. Zaten 15000 civari ise tahmini sizin mulakatiniz gelecek yil engec mart-nisan gibi inteview icin evraklariniz elinize ulasir.
Tekrardan hayirli ugurlu olsun simdiden.
Vizeyi almamaniz gibi bir sebeb olmaz diye dusunuyorum.
Eminiyetle isiniz olmasin tutuklanma veya mahkeme gibi. Siciliniz temiz oldugu muddetce bir sorun cikmaz.

Las Vegas Tatil Las Vegas Tour Detayli Bilgi icin Tiklayiniz!!
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-02-2008, 10:49 AM
JAYJAY Wrote:sımdı benım sorum su ben evraklarımı bugun hazırlayıp fedex  le gonderdım, sızce nezaman pack4 dosyası bana gonderılır yada randevu tarıhı cunku suanda kontrol edıyorum ankaradakı konsoloslugu daha dv2008 randevuları var ve bıanda acaba 1 sene snr mı bızımkıler dıye korktum tesekkurlerr

JAYJAY siz daha gelecek yil icin basvuruyorsunuz gec kalmis degilsin. Tam zamani suanda. daha onunuzde 1 yildan daha uzun zaman var mulakat icin. suanda geriye yaslan ve rahat bir nefes al.
Yavas yavasta sorularin aklina geldikce sorabilirsin.

07-03-2008, 08:49 AM
Selamlar... Oncelıkle butun sorularımızı cevapladıgınız ıcın tesekkurederım. yalnız bırsey dıkkatımı cektı , sızın bu forumda 1.sayfada belırttıgınız tarıhlerle ılgılı.. orda greencard cekılısını kazandıgınıza dahıl evraklar elınıze gectıgınden pasaportunuza greencard vızesı vurulma aralıgı 6-8 ay olarak belırtmıssınız daha once sordugumdada temmuzda verırsenız agustos sonu eylul gıbı pack 4 dosyası gelır randevular baslar demıstınız bıde case numarası 20.000 ustundekılere bazen gorusme tarıhı yetmıyor eylul sonuna ve hakları yanıyo demıstınız... sımdı bukadar heyecanla sormamı affedersenız bugun verdıgınız cvpda onunuzde 1 yılın ustunde zaman var yada arkadasa belırttıgınız gıbı mart nısan gıbı dosyanız gelır dıyorsunuz.. ben bıraz aceleden yada bu sevınctenmı zamanları karıstırdım Smile) yoksa sızden gelen oncekı maılde sızmı yanlıs yazdınız.. tesekkurler
Find all posts by this user
07-03-2008, 02:41 PM
JAYJAY Wrote:Selamlar... Oncelıkle butun sorularımızı cevapladıgınız ıcın tesekkurederım. yalnız bırsey dıkkatımı cektı , sızın bu forumda 1.sayfada belırttıgınız tarıhlerle ılgılı.. orda greencard cekılısını kazandıgınıza dahıl evraklar elınıze gectıgınden pasaportunuza greencard vızesı  vurulma aralıgı 6-8 ay olarak belırtmıssınız daha once sordugumdada temmuzda verırsenız agustos sonu eylul gıbı pack 4 dosyası gelır randevular baslar demıstınız bıde case numarası 20.000 ustundekılere bazen  gorusme tarıhı yetmıyor eylul sonuna ve  hakları yanıyo demıstınız...  sımdı bukadar heyecanla sormamı affedersenız bugun verdıgınız cvpda onunuzde 1 yılın ustunde zaman var yada arkadasa belırttıgınız gıbı mart nısan gıbı dosyanız gelır dıyorsunuz.. ben bıraz aceleden yada bu sevınctenmı zamanları karıstırdım Smile) yoksa sızden gelen oncekı maılde sızmı yanlıs yazdınız.. tesekkurler

Selam JAYJAY,

Simdi sanirim soyle bir durum oldu. 2008 i kazananlarla 2009 u kazananlar arasinda bir karisiklik oldu.

Quote:1.sayfada belırttıgınız tarıhlerle ılgılı.. orda greencard cekılısını kazandıgınıza dahıl evraklar elınıze gectıgınden pasaportunuza greencard vızesı vurulma aralıgı 6-8 ay olarak belırtmıssınız

Burda anlatmak istedigim vizeyi aldiniz mulakati gectiniz bu tarihten itibaren 6 ay icinde amerikaya giris yapmak zorundasiniz.

Quote: temmuzda verırsenız agustos sonu eylul gıbı pack 4 dosyası gelır randevular baslar demıstınız bıde case numarası 20.000 ustundekılere bazen gorusme tarıhı yetmıyor eylul sonuna ve hakları yanıyo demıstınız.

Burdaki agustos eylulde 2009 icin gecerli. Bu agustos ve eylul halen 2008 talihlilerinin mulakatlari devam ediyor.

2009 talihlilerinin mulakatlari 2008 ekim 1 den itibaren baslayacaktir.
Sizin mulakatiniz 2009 icinde olacaktir.

20000 uzerinde kazanlar dedim. Fakat 23000 binlerde olup greencard almis arkadaslarim var. Yani tamamen o yilki vize durumuna bagli bazen hizli basliyorlar yavasliyor bazende hizli hizli aliyorlar..
Ama dedigim gibi 20000 nin altinda olanlar 20000 uzeri olanlardan daha sansli diye dusunuyorum en azindan zaman asimina ugrama durumlari yok.

kafanizi karistirmamisimdir insallah.

07-03-2008, 08:41 PM
Selam.. Smile Evet sımdı hersey oturdu sanırım 2008/2009 talıhlılerının tarıhlerı karısmıstı neysekı sabırlı bısekılde cevap verdıgınız ıcın cozuldu.. sımdı evraklarımızı gonderdık bugun yarın orda olur anladıgım kadarıyla onumuzdekı 1 ekım gıbı tarıh vermeye baslayacaklar bızede en erken olursa ınsallah mart veya nısandan dan snr tarıh dusmeye baslayacak.. artık dedıgınız gıbı heyecanımızı bıraz dındırmelı ve gelısmelerı beklememız gerekıyor .. hersey ıcın tesekkurlerrr tekrar gorusmek uzere ıyı gunler
07-17-2008, 09:26 AM
Selamlar ... Sıze bı sorum var.bıldıgınız gıbı bana bu sene dv2009 greencard cıktı Suanda avrupadayım turkıyede bakaya durumuna dusmus oldugumu ogrendım ve turkıyeye gırıs yapamıyorum ,evraklarımı gonderdım pack4 dosyası beklıyorum sımdı bulundugum yerdekı usa konsoloslugundan gorusme talep etsem zaten usa ye gıdersem ıs teklıfım hazır tek derdım askerlıkle ılgılı sorun bu usa ıcın onemlımı dusuncem su turkıyeden cıkamamak var burdan bı sorunyok bunu usa konsolosluguna anlatsam ve kentuckye yazı yazssam gorusmemı ankaradan aldırsam olur mu??? sızın hıc bu askerlıkle ılgılı bılgınız var mı tesekkurlerrr
07-23-2008, 01:22 PM
JAYJAY Wrote:Selamlar ...  Sıze bı sorum var.bıldıgınız gıbı bana bu sene dv2009 greencard cıktı  Suanda avrupadayım  turkıyede bakaya durumuna dusmus oldugumu ogrendım ve turkıyeye gırıs yapamıyorum ,evraklarımı gonderdım pack4 dosyası beklıyorum sımdı bulundugum yerdekı usa konsoloslugundan  gorusme talep etsem zaten usa ye gıdersem ıs teklıfım hazır  tek derdım askerlıkle ılgılı sorun bu   usa ıcın onemlımı dusuncem su turkıyeden cıkamamak var burdan bı sorunyok  bunu  usa konsolosluguna anlatsam ve kentuckye yazı yazssam gorusmemı ankaradan aldırsam olur mu???  sızın hıc bu askerlıkle ılgılı bılgınız var mı tesekkurlerrr

evet ilginc bir durum. Oldugunuz ulkede yada size oraya en yakin ulke icin mulakat verirler ama turkiyeden tamamen temiz oldugunuzu kanitlamaniz gerekecegiz bildigim kadari ile askerlik konusu uzerinde pek durulmuyor ama turkiye istihbarati ile direk gorusulebiliyorlar eger sizi security check uzatmasina alirlarsa.
Eger avrupada iseniz ve calisiyor durumda iseniz elcilik araciligi ile halledebilirsiniz. Biz butun islemlerimizi elcilik araciligiyla halllediyoruz.

07-25-2008, 03:54 AM
Selamlar ben de 2009 kazananlarındanım. 2009 EU0016XXX Kentucky Consular Center'a evraklarımı UPS ile gönderdim. beklemedeyim. Bazı çekincelerim var umarım yardımcı olursunuz; Şöyleki; şimdi diyelim ki green card aldık 6 ay süreli giriş vizesi verdiler, biz bunu her altı ayda giriş çıkış yaparak uzatarak beşinci senenin sonunda USA vatandaşlığı verirlermi, bildiğim USA da beş sene içinde minimum 2.5 yıl yaşama şartı.
doğrumudur bu? Burada evim arabam yok ama iyi bir işte çalışıyorum. eşim ve iki kızım ile gitmeyi düşünüyorum ama çocukları bir bakımdan Amerikada yetiştirmek korkutuyor ve ayrıca arkadaşlarım sevdiklerim hep yakınımda, orada tek olacağımı düşünerek (tamamen kapitals bir sistem gibi algılayarak) yani başım sıkışsa yardım alabileceğim kimse olmaz diye düşünüyorum. şöyleki elin Amerikalısı sana ne kadar yardım eder. bu konuda fikriniz nedir?
dip not : ben fotoğrafları gönderirken yüksek çözünürlüklü digital makine ile çektiler. film, banyo olmadığı için şu an evrakları Kentucky gönderdim refuse edilirmiyim?
vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkür ederim
07-25-2008, 08:35 AM
oncelıkle cok tesekkurederım... Askerlıkle ılgılı butun forumları okudum
sanırım yenı konmus bu madde ama oda turkıyeden cıkısla ılgılı dır denıyor.. cunku zaten usa de ıs mektubum hazır pek ılgılendırmıyor sanırım usa yı nerden cıkıcagım ayrıca sabıkam temız zaten pack4 dosyası gelınce onları elcılık aracılıgı ıle ısteyecem suanda ızınlerımı beklemedeyım.. calısma olarak.. bıde bı sorum sıze su .. evraklarımız bıze nezaman gonderılır tahmını yada gorusme tarıhı tesekkurler
08-18-2008, 10:48 AM
ceyhan Wrote:Selamlar ben de 2009 kazananlarındanım. 2009 EU0016XXX Kentucky Consular Center'a evraklarımı UPS ile gönderdim. beklemedeyim. Bazı çekincelerim var umarım yardımcı olursunuz; Şöyleki; şimdi diyelim ki green card aldık 6 ay süreli giriş vizesi verdiler, biz bunu her altı ayda giriş çıkış yaparak uzatarak beşinci senenin sonunda USA vatandaşlığı verirlermi, bildiğim USA da beş sene içinde minimum 2.5 yıl yaşama şartı.
doğrumudur bu? Burada evim arabam yok ama iyi bir işte çalışıyorum. eşim ve iki kızım ile gitmeyi düşünüyorum ama çocukları bir bakımdan Amerikada yetiştirmek korkutuyor ve ayrıca arkadaşlarım sevdiklerim hep yakınımda, orada tek olacağımı düşünerek (tamamen kapitals bir sistem gibi algılayarak) yani başım sıkışsa yardım alabileceğim kimse olmaz diye düşünüyorum. şöyleki elin Amerikalısı sana ne kadar yardım eder. bu konuda fikriniz nedir?
dip not : ben fotoğrafları gönderirken yüksek çözünürlüklü digital makine ile çektiler. film, banyo olmadığı için şu an evrakları Kentucky gönderdim refuse edilirmiyim?
vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkür ederim

Gonderdiginiz fotograflar onemli degil. Fotograflari mulakattan once tekrar cektirirsiniz ben oyle yapmistim. Fotograf icin iptal etmezler merak etmeyin..

Yardim konusundan duskun bir insana turkiyede yardim ediliyormu? Bence dunyanin her tarafi ayni. Yada siz kendi adiniza zor durumda olan kac kisiye yardim ettiniz? Once bu sekilde dusunun eger vicdaniniz rahatsa eminim sizede yardim edecek birileri bulunur.
Dunya kapitalist arkadasim. Kotumser olmak icin hic bir neden yok.

Post Reply 

Forum Jump:

TestPrepForum.NET Teslcafe.COM Ingilizcepratik.NET Teslcafe.Com Forumingilizce ForumIngilizcechat.ORG Amerika RehberiTurklasvegas.comIngilizce Englishtarget.COM