|
DV-2008 Kazananlar yapmasi gerekenler !
|
|
04-19-2007, 11:45 AM
|
|||
|
|||
|
DV-2008 Kazananlar yapmasi gerekenler !
DV2008 talihlilerinin mektupları gelmeye başladı! (Gelişmeleri forumumuzdan takip edebilirsiniz) Kazananları tebrik ederiz! Green Card çekilişini kazandıysanız adresinize A-4 boyutundan biraz daha büyük beyaz bir zarf postalanacak. Bu zarfın içinde 2008EU... ile başlayan "Case Number"ınızı belirten, ilerideki bir tarihte görüşmeye çağrılacağınızı bildiren bir ön yazı ve doldurmanız gereken belirli formlar bulunacak. Bundan sonra ne olacak? 1. Formları dolduracaksınız 2. Resim çektireceksiniz 3. Formları "Kentucky Consular Center"a yollayacaksınız 4. "Case Number"ınızın güncel (current) olmasını bekleyeceksiniz. 5. Mülakat tarihinizi bildiren "Paket 4"ün gelmesini bekleyeceksiniz (bu arada size gerekli olacak evrakları toplamaya başlayabilirsiniz) 6. Paket 4te bildirilen tarihte konsoloslukta mülakata gireceksiniz 7. Herşeyiniz yeterli bulunursa göçmen vizesi bulunan pasaportunuz 1 hafta içinde size teslim edilir 8. ABD'ye ilk girişinizi vizenin vurulduğu tarihten itibaren 6 ay içerisinde yapmanız gerekecektir 9. ÇOK ÖNEMLİ - Evlenmeyi düşünüyorsanız Green Card çekilişini kazandınız diye ertesi gün bavullarınızı toplayıp ABD'ye gideceksiniz anlamına gelmez. çekilişi kazanınca Greed Card değil, Green Card'a başvurma hakkını kazanıyorsunuz. Asıl sınav şimdi başlayacak. Çekilişi kazandığınızı belirten yazı elinize ulaştıktan pasaporta Green Card vizesi işlene kadar ortalama olarak 6-8 ay geçer. Çekilişi kazandıktan sonra yaşayacaklarınızı öğrenmenin en iyi yolu, bu süreci kendinizden önce yaşayanlarla konuşmak/onların deneyimlerinden faydalanmak olacak. Bunun yapmanın en kolay yolu bizim forumumuzda yazan DV2006 ve DV2007 talihlilerin yaşadıklarını okumak, soru sormak. Tabii aylık toplantılarımızda da kendileriyle bizzat tanışma fırsatınız da olacak! ________________________________________ FORMLARI DOLDURURKEN Çekilişi kazanan kişi için form DSP-122 ve her aile bireyi için form DS-230 dolduracaksınız. (Part I ve Part II - Part II'nun sonundaki imza kısmını boş bırakın, mülakat esnasında imzalayacaksınız) Bu formda bulunan soruların Türkçelerini buradan bulabilirsiniz (DS-230 formları Ankara Konsolosluğu tarafından hazırlanmıştır): DSP-122, DS-230 Part I, DS-230 Part II Formların İngilizcelerini buradan indirebilirsiniz: DSP-122, DS-230 . Hiç bir satırı boş bırakmayın. . Eğer bir soru sizi ilgilendirmiyorsa "N/A" yazın. . Özellikle lise mezunu değilseniz DSP-122 formunun 7. sorusunda belirttiğiniz meslek ve iş tanımı çok önemli, vizenizi alıp alamayacağınızı belirleyen faktörlerden bir tanesi olabilir. . Sabıkanızla ilgili konuları doldururken dikkatli olun, açıklayıcı olmaya özen gösterin . Unutmayın ki Amerikalılar için en önemli şey dürüstlük ________________________________________ RESİM ÇEKTİRİRKEN Kentucky'e göndereceğiniz pasaport fotoğrafları belirli niteliklerde olmalı. Istanbul, Ankara, Adana'daysanız size gelen pakette önerilen fotoğrafçılardan birine gidebilirsiniz. Fakat bu şart değil. Fotoğrafta istenilen nitelikler aşağıda sıralanmıştır. Bu sayfanın çıktısını alıp herhangi bir fotoğrafçıya götürürseniz resminizi orada sorunsuz bir şekilde çektirebileceksiniz - Anadolu'daysanız sırf resim çektirmek için Ankara, Istanbul'a gitmenize gerek yok. Göçmen Olmayan Vize Başvurusu için Gerekli Fotoğraf Özellikleri: 1. Başvuru sahibi son 6 ay içinde çekilmiş tüm yüzü kaplayan bir fotoğraf getirmelidir. Tüm yüzü kaplayan fotoğraf direk kameraya bakar şekilde çekilmiş olmalıdır. 2. Yüz, fotoğrafın yaklaşık yüzde 50'sini kapsamalıdır. 3. Fotograf kişinin gözlerinin açık ve ağzının kapalı oldugu doğal yüz ifadesini (gülümseme olmamalıdır) göstermelidir. Koyu renk gözlükler, sağlık nedenleri haricinde kabul edilemez. 4. Fotoğrafın arka fonu beyaz renkte olmalıdır. 5. Fotoğrafın boyutları 50 mm x 50 mm olmalıdır ve baş fotoğrafın ortasında yer almalıdır. Saçın üst kısmından çenenin alt kısmına kadar olan baş mesafesi/uzunluğu 25 mm - 35 mm olmalıdır. Göz seviyesi de fotoğrafın alt hizasından itibaren 28 mm - 35 mm olmalıdır. 6. Fotoğraf başvuran kişiyi açık şekilde tanımlamalıdır. 7. Başvuru sahipleri düzgün giyinmiş olmalı ve şapka ve benzeri aksesuarlar takmamalıdır. Üniforma ya da başvuru sahibinin saçını veya başka özelliklerini kapayacak eşarp, baş örtüsü giyilmemelidir. Eğer başvuru sahibi baş örtüsü giymek zorunda ise, fotoğrafta iki kulak ve alın açıkça görünmelidir. 8. Fotoğraf çerçevesiz basılmalıdır. 9. Arka fonu desenli veya koyu renkli fotoğraflar kabul edilmez. 10. Hızlı çekim fotoğraflar yada dijital kalite fotoğraflar kabul edilmemektedir. Fotoğraflar, standart muamele gerektiren film kullanılarak, standart tek lens refleks tipi fotoğraf makinası ile çekilmelidir. ________________________________________ FORMLARI GÖNDERİRKEN Formlarınızı ve her aile bireyi için birer fotoğrafınızı (5x5 cm boyutlarında, fotoğrafları çektirebileceğiniz bazı fotoğrafçıların adres bilgilerini size gelen sayfalarda bulabileceksiniz) Kentucky Consular Center'a göndermeniz gerekecek. Bu belgelerinizin en kısa sürede ulaşmasını ve ulaşıldığından emin olmak istiyorsanız Fedex ya da UPS gibi uluslar arası bir kargo şirketiyle yollamanızı tavsiye ederiz. Evraklarınızı yolladıktan 1 hafta sonra evraklarınızın Kentucky Consular Center'a ulaşıp ulaşmadığını hem e-mail yoluyla hem telefon açarak teyit edebilirsiniz. Bunun için "case number"ınızı, isminizi, doğum yeri ve tarihinizi soracaklardır. . Kentucky Consular Center telefon numarası: +1 606 526 75 00 . Kentucky Consular Center e-mail: Formlarınızı Temmuz'un ortasına kadar yollamaya gayret edin. Ağustos ayının sonlarına doğru Ekim ayında başlanacak mülakat tarihleri belirlenmeye başlar. Ekim ayında güncel olacak dosya numaraları ise Eylül ayında açıklanır. ________________________________________ CASE NUMBER'IN GÜNCEL OLMASI Case numberınızın güncel olup olmadığını her ay çıkan "Visa Bulletin"dan takip edebilirsiniz. Bu yayında o ay mülakat tarihi verilecek dosya numaraları belirtilir. Dosya numaranıza göre size bir mülakat tarihi belirlenecek ve evraklarınız Ankara konsolosluğuna gönderilecek. Dosya numaranızın güncel olduğunu bildiren "Visa Bulletin" yayınlandıktan 1 hafta sonra Kentucky Consular Center'ı arayarak mülakat tarihinizi öğrenebilirsiniz. Bu şekilde bazen postada takılan Paket 4ün size ulaşmasını beklemenize gerek kalmaz. Mülakat tarihiniz belirlendikten sonra adresinize "Paket 4" denen ikinci bir zarf gelecek. Bu zarfta mülakat tarihiniz ve mülakattan önce hazırlamanız gereken belgelerin listesi bulunacak. (Aslında Paket 4'te bulunan evrakların çoğu size ilk gelen zarfın içerisinde var). ________________________________________ PAKET 4 VE MÜLAKATA HAZIRLANMA SÜRECİ Paket 4'ün içeriğinde Ankara Konsolosluğundaki mülakat tarihinizi bildiren yazı hariç, pek önemli bir şey bulunmuyor. İçeriğinde bulunacak evrakları burada inceleyebilirsiniz. SAĞLIK MUAYENESİ Mülakata gitmeden önce sağlık kontrolünden geçmeniz istenecek. Ankara ve Istanbul'da sağlık muayenesine gidebileceğiniz kurumlar size gelen evraklarda listelenmiş olacaktır. Sağlık muayenesinin ücreti gerekli olan aşı sayısına göre değişkenlik gösterecektir. Kişi başı 200-300 YTL olarak hesaplamanızı öneririz. GEREKLİ BELGELER: Mülakattan 1-2 hafta önce konsolosluğa belirli belgeler yollamanız istenecek. Evrakları gönderirken UPS kargo şirketi ile göndermeniz gerekecektir, başka hiçbir kargo şirketiyla yollanan evraklar kabul edilmeyecek. Ankara'da olsanız bile bu belgeleri elden teslim edemezsiniz. BİLMENİZDE FAYDA VAR: Gönderdiğiniz evrakların birer fotokopisini çekin. Sizde dursun. Evraklarınızı büyük bir zarfa koyup Fedex, UPS gibi uluslararsı kargo şirketlerinden biriyle yollarsanız evraklarınızın yerine ulaştığına dair teyidiniz olur. "Petitioner" çekilişi kazanan kişidir. "Beneficiary" ise Petitioner ile olan aile ilişkisinden dolayı faydalananlar (kazananın eşi ve çocukları) Paket 4'te sizden istenecek belgeler aslında belli, ve mülakat tarihiniz belirlenmeden önce de hazırlamaya başlayabilirsiniz. . Her aile bireyinin pasaportunun fotokopisi (bütün sayfalar, boş sayfalar dahil) . Nüfus Kayıt Örneği ve tercümesi (her aile bireyi için ayrı ayrı) . Sabıka Kaydı ve tercümesi (her aile bireyi için ayrı ayrı). o 16 yaşınızdan sonra 6 aydan fazla bir süre ikamet ettiğiniz her ülkeden almanız gerekecek. o Eğer sabıkanız varsa sabıkanızda adı geçen kanun maddelerini açıklayan bir yazı ile mahkeme kararınızın birer tercümesini de yollamanız gerekecek. . Aile Cüzdanı ve tercümesi; evraklarla birlikte fotokopisi gönderilecek, aslını mülakata giderken yanınıza alacaksınız (eşler için, çocukların Aile Cüzdanına eklenmiş olmaları şart değil) . Eşlerin önceki evlilikleri varsa boşanma kararları ve tercümeleri . Çekilişi kazanan kişinin diploması ve tercümesi (konsolosluğa diplomanın fotokopisini göndereceksiniz, aslını mülakata giderken yanınıza alacaksınız) . Çekilişi kazanan kişinin mesleki bilgilerini gösteren belgeler ve tercümeleri (sertifika, başarı belgeleri, bonservis, vs) . Çekilişi kazanan kişinin iş tecrübelerini gösterir belgeler, işyerinden alınan referans yazıları ve tercümeleri . Çekilişi kazanan kişi erkek ise askerlik durumunu gösteren belgeler ve tercümeleri (terhis, tecil belgeleri) . Maddi durumunuzu gösteren belgeler . Banka mektubu (ve tercümesi) . Tapu ve emlak değer bildirimi (ve tercümesi) . Ruhsat ve araç değer bildirimi (ve tercümesi) . ABD vatandaşı olan birisinden I-134 sponsorluk belgesi ve ek dokümanlar . ABD'de bir şirketten iş teklifi MÜLAKATA GİDERKEN ABD'nin Türkiye'de yapılan bütün göçmen vize mülakatları ABD'nin Ankara Konsolosluğunda gerçekleşmektedir. Mülakat saatiniz muhtemelen sabah 08:30 olacak. Mülakatta gidince sizden ilk istenecek şey, vize ücretini ödemeniz. Sonra diploma ve aile cüzdanlarınızın asılları istenecek. Mülakatın kendisi 5-10 dakikadan fazla sürmeyecektir. DV2006 çekilişi kazananların mülakat deneyimlerinden yararlanabilirsiniz. Mülakata çekilişi kazanan kişi ve bu haktan yararlanacak kişiler (Petioner ve Beneficiaries) gidecek. Her aile bireyi mülakata katılmak zorundadır. Mülakatta en önemli şeylerden biri, rahat ve kendinizden emin olmanız. Eğer evraklarınızı önceden eksiksiz doldurduysanız ve istenen niteliklere uyuyorsanız mülakatınız çok hızlı ve sorunsuz geçecektir. Mülakatta Green Card çekilişini nereden duyduğunuz, ABD'ye gittiğinizde nereye yerleşmeyi düşündüğünüz, ne iş yapmayı düşündüğünüz gibi sorular sorulacak. Parmak izleri alınacak ve sağ elinizi kaldırıp yemin edeceksiniz. Mülakat olumlu sonuçlanırsa UPS masasına yönlendirileceksiniz. Burada adres bilgilerinizi bırakacaksınız, ve vizesi basılmış pasaportunuz yaklaşık 10 gün sonra elinize geçer. ________________________________________ VİZENİZİ ALDIKTAN SONRA Vizenizi aldınız, "Şimdi ne yapacağım??!" mı diyorsunuz. Vizenizde yazılan tarihten en geç 6 ay içerisinde ABD'ye giriş yapmanız gerekecek. Ve artık Green Card ile Yaşam bölümümüze "terfi" edileceksiniz. Başa Dön ________________________________________ ÇOK ÖNEMLİ - ÇEKİLİŞİ KAZANMAK VE EVLİLİK Eğer siz DV2007 çekilişini kazandıysanız ve ciddi bir beraberlik yaşadığınız birisi varsa size ilk tavsiyemiz, Ankara konsolosluğunda olacak mülakattan önce evlenmeniz. Neden? Eğer siz vizenizi alırsanız ve ABD'ye giriş yaparsanız, artık "Green Card"lı oluyorsunuz ve green cardlılara ve ailelerine uygulanan göçmenlik kanunları sizin için de geçerli olacak. Yeni eşiniz Türk ise ve Türkiye'de yaşıyorsa ABD'ye sizin yanınıza gelmesi en az 5-6 sene alabilir. Fakat Ankara'da mülakata girmeden önce evlenirseniz eşinize de green card hakkı çıkıyor ve ABD'ye birlikte gidebileceksiniz. Evlendiğinizde Case Number'ınız henüz güncel olmadıysa: Case Numberınız henüz güncel olmadıysa dosyanız hala Kentucky'de duruyor. Bu durumda evlilik cüzdanınızın fotokopisi ve yeminli tercümesi, ve yeni eşiniz için doldurulmuş DS-230 Part I ve Part II formlarını Kentucky'e göndermeniz gerekecektir. Dosyanız güncellenecek, yeni eşiniz sizin dosyanıza eklenecek. Evlendiğinizde Case Number'ınız güncel olduysa: Dosyanız artık Ankara'ya gelmiştir. İlk önce Ankara Konsolosluğuna özel durumunuzu, eşinizin kimlik bilgilerini bildiren bir e-mail yazacaksınız. Bu büyük olasılıkla yeterli olacak. Sonra tercüme edilen belgelerinizle birlikte yeni eşinizin DS-230 Part I ve Part II formlarını da konsolosluğa göndereceksiniz. Yeni bir çocuğunuz doğarsa: Böyle bir değişikliği de Kentucky ve /veya Ankara'ya bildirmeniz gerekir. Bu sefer evlilik cüzdanı ve tercümesi değil, yeni doğan çocuğunuzun Nüfus Kayıt Örneği ve yeminli tercümesini göndereceksiniz. Las Vegas Tatil Las Vegas Tour Detayli Bilgi icin Tiklayiniz!! |
|||
|
07-25-2007, 12:57 PM
|
|||
|
|||
|
RE: DV-2008 Kazananlar yapmasi gerekenler !
Yalnız burada bir hata yaptım normal posta ile yolladım umarım ulaşmıştır yerine. Keşke göndermeden sizin bu yazınızı okuma şansım olsaydı.Yerine ulaşıp ulaşmadığını sormak için telefon ettim ama ingilizcem olmadığı için onuda beceremedim.Herneyse ben bütün işlemlerimin bittiğine ve vizeyi aldığımı farz ederek birşey sormak istiyorum.Vizeyi aldıktan sonra 6 ay içerisinde ve ondan sonraki hersene birdefa amerika ya giriş çıkış yapmanın yeterli olduğunu okumuştum ki sizde öyle yazmışınız bu ilk ve daha sonraki giriş çıkışlarda sadece green card ı kazanan kişi olarak benim giriş çıkış yapmam yeterli mi ? yoksa eşiminde benimle birlikte giriş çıkış yapması gerekiyor mu .Şimdiden teşekkür ederim.
|
|||
|
07-25-2007, 01:05 PM
|
|||
|
|||
|
Oncelikle normal posta ile gondermenizde bir sorun yok fakat ulasmasi yaklasik 1 ay surealabilir. Ama onemli degil . Formlarinizi evli olarak doldurdunuz sanirim. Eger doldurmadinizsada onemli degil mulakattan once doldurmanizda yeterli olabilir.. Case NUmberiniz yuksek degildir umarim.. 5000 altinda ise super 10000 altinda ise iyi 20000 ustunde ise birazcik zaman olarak gerilere ve vize alma olasiliklari biraz olsun azalmaktadir.. her 6 ayda hepiniz yani esiniz cocuklariniz ve sizinle greencard hak kazanmis herkes en az 6 ayda bir Amerikaya girip cikmak zorundadir.. Yani sizin greencard kazanmis olmaniz sadece sizin girip cikmaniz yeterli olmayacaktir.. Insallah vizenizi alirsiniz.. sorulariniz olursa cekinmeden sorabilirsiniz.. saygilar Las Vegas Tatil Las Vegas Tour Detayli Bilgi icin Tiklayiniz!! |
|||
|
07-25-2007, 01:20 PM
|
|||
|
|||
Abi Wrote:merhaba, |
|||
|
02-13-2008, 09:41 PM
|
|||
|
|||
|
Paket 4 yani mülakat için gerekli belgelerin yazdığı ve mülakat tarih veyerini belirten mektubu da aldım Sizin dediğinize göre biraz daha geç bir vakitte bekliyordum ama beklediğimden erken geldi.Bu arada bu mektubun gelmesi heyecanımı biraz daha artırdı biraz derken bayağı bir arttı.Pek ümitli değildim 2. mektubun gelmesinden.İstenen belgelerden amerika vatandaşı olan birinden I-134 belgesi ve usa da bir şirketten iş teklifini belirten bir mektup olmadığı taktirde vize alma ihtimalim azalırmı bunu merak ettim .Tanıdıklar var bulma ihtimalimde var ama bulamazsam durum nasıl olur onu öğrenmek istedim.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla. larendeli Wrote:Abi Wrote:merhaba, |
|||
|
02-13-2008, 09:44 PM
|
|||
|
|||
larendeli Wrote:Merhaba tekrar ben |
|||
|
02-14-2008, 12:17 PM
|
|||
|
|||
larendeli Wrote:Merhaba Eger bankada yeteri miktarda para gosterirsen buna gerek kalmaz. Bence bankada 10000$ goster en az. Yani gittgin zaman hayatin icin baslangic amacli gostermek icin... Ve bu paranin ne kadar onceden yatmis olmasi guzel olur. Fakat bankada para gosterdigin zaman kusuratli olmasina dikkat et... 9876.50 gibi ![]() Tekrardan tebrikler darisi bekleyenlere insallah..[/code] Las Vegas Tatil Las Vegas Tour Detayli Bilgi icin Tiklayiniz!! |
|||
|
02-16-2008, 05:52 PM
|
|||
|
|||
|
Sizi sanırım sonkez rahatsız ediyorum.Dv ile ilgili beklenmedik bir gelişme yaşadım.Gelen mektup da fotoğraf çekilmesi için tavsiye niteliğinde vermiş oldukları adreslerden birini telefonla arayıp görüştüğümüzde ( bu arada eşim tesettürlüdür ) başörtülü fotoğraf kabul etmediklerini başörtülü olsa bile kulakların mutlaka görünmesi gerektiğini diğer türlü kesinlikle kabul etmediklerini söylediler. Buna rağmen normal birşekilde fotoğraf çektirip müracaat etmeyi düşünsem de kişi başına maliyet 2000 ytl yi buluyor kabul edilmediği taktirde paranın heba olması maddi durumu çok çok iyi olmayan benim gibi biri için biraz ağır olucak.Allah tan arayıp sormuşuz diyorum.Normal bir fotoğrafcı da çektirip gitseydik sonunda daha büyük bir hüsrana uğrayacaktık.Benim sonkez sormak istediğim şey.Tek başına yani eşim olmadan müracaatımı yapsam kabul edilme durumu nedir.İlk göndermiş olduğum belgelerde evli olduğumu belirttiğim için gelen mektup da eşiminde adı var .Böyle olunca yalnız başına müracaat etsem kabul edilmezmi .Evli iken yalnız başına müracaat edip ne yapacaksın diye sorabilirsiniz.Çalışmış olduğum firmada amerika ya iş yapıyoruz.İleride gidip gelmek gerekirse hazır böyle bir durum var daha sonra vize almak la uğraşmam diye tek başına dv ye müracaat etsem olurmu düşüncesindeyim.Başta da dediğim gibi sizi sonkez rahatsız etmekten kaynaklanan yüzsüzlükle bu kadar uzun yazdım kusura bakmayın .Ayrıca birkaç kişiyle de görüştüm gidip gelen tanıdığı gitmiş olan bu kişilerde biraz korkuttu açıkcası.Eğer orada garanti bir işin yoksa yani iş kesin onun için gidiyor değilsen hiç düşünme bile dediler.Açıkcası bilemiyorum ve çok büyük bir ikilemdeyim.Siz nedersiniz.Orada yaşayan biri olarak ne tavsiyede bulunursunuz.Bugüne kadar yapmış olduğunuz yardımlardan ve vereceğiniz tavsiyelerde dolayı şimdiden teşekkür ediyorum.Saygılarımla. |
|||
|
02-18-2008, 07:29 AM
|
|||
|
|||
larendeli Wrote:Merhaba Degerli larendeli, Oncelikle eger american dream denilen bu ruyaya sizde inaniyorsaniz ve sizi baglayan cok bir sey yoksa yani turkiyeden gercekten guzel bir gelirin araban evin varsa gelip surunme derim. Ama turkiyede zaten kira ile yasiyor gelirin dusukse neden olmasin diyorum? simdi size sunlari soleyim: Bizim memleketimizden yaklasik 2000-3000 kisi greencard aliyor. Ve emin olun bunlarin 1000 den fazlasinin esi yada kendisi eminim basi kapali yada baglantisi olan kisilerdir. Boyle bir sacmalik yok sizin aradiginiz fotogragrafci soz melisten disari biraz okuzze bunun icin sizin kaybedecek bir seyiniz yok. Bir cok greencard alan arkadasim var ve hepsinin esleri kapali yani bu sebeb degil. Ordaki kanun soyle diyor Greencard applicant ( yani basvuranin) yuzu acik olcak kulaklar bayanlar icin sart degil o erkekler icin.. sadece basortusunu cene altindan baglanacak yuz belirgin bir sekilde resimde gozukecek. Eger illede o kadar zorlaniyorsa peruk bile denenebilir. ama zaten buna ihtiyac yok. AMerikada cok kapali insan var Arabi var hindisi var avrupalisi asyalisi burda insanlarin dini kiyafetleri ile kimse ugrasmaz bu irkciliga girerki amerikada bu cok sallantili bir olay. Ozaman diger fotografciyi arayin. Boyle bir sey yok sacmalamasin kagitlarinizdada yaziyor.. hatta greencard basvururken bile soyle bir ibare var eger dini bir gerekce ile basinizi kapatiyorsaniz yuzunuzu belirgin bir sekilde gosterecek bir resim cekinin deniliyor.. Bence bunun icin greencardan vaz gecilmez. size sunu soleyim baslangicta 2000$ buyuk para gibi gozuksede hicte oyle degil. Risk alacak bir sey yok. eger belgelerinizi duzgun bir sekilde hazirlarsaniz hic bir problem cikmaz ben bunu size garantiliyebilirim. her seyi eksiksiz yapacaksiniz.. Birde amerikaya yasamak icin gideceksiniz. eger bir gun lazim olursa diye alayim filan derseniz bu greencardi ruyanizda gorursunuz vermezler. adamlarin macera pesinde kosan insanlara greencard vermedikleri besbelli. yani gercekten ihtiyaci olan yeni bir hayat kurmak isteyen asla donmeyi dusunmeyen insanlara vermek istiyorlar zaten bu yuzden bu kadar kasiyorlar... gitttiginiz zaman amerikanin basina bela olmayacaktir bu diye onun sentezini yapiyorlar. Isterseniz tek basiniza alabilirsiniz greencardinizi onadan sonra benim gibi surunuzrsunuz.. boyle bir hata yapmayin 1000 $ lik kucuk bir miktar icin surunmeyin sonra.. 10000 $ 20000$ leri yola dokuyorsunuz yok ogrenci vizesi yok ayrilik sudur budur.. Ben yaklasik 5 yildir ameirkadayim ve sunu diyebilirim eger hayata sifirdan baslamak istiyorsan tam yeridir diyebilirim.. Tekrar dusunun ve boyle bir kendini bilmezin sozu ile hayallerinizden VAZGECMEYIN!!! tekrar gorusmek uzere Las Vegas Tatil Las Vegas Tour Detayli Bilgi icin Tiklayiniz!! |
|||
|
03-29-2008, 05:11 PM
|
|||
|
|||
|
Nihayet alıp almama arasınada git gellerden sonra almaya karar verdik ve gittik aldık .Bu zamana kadar yapmış olduğunuz yardımlardan dolayı teşekkür ederim.Bir önceki mail imde bahsettiğim fotoğraf konusunda korktuğumuz başımıza geldi. Ama sadece kulakları açık normal başörtülü olarak çektirdik.Aslında orada itiraz etmeyi çok isterdim ama inatlaşıp o kadar uğraştan sonra almama ihtimali artacaktı o yüzden yapamadım ama içimde bir ukte kaldı ve sürekli kendime kızarım artık bu olay için.Hayırlısı ALLAH' tan . Oda birkaç kendini bilmez durumdan vazife çıkaran memur yüzünden olduğundan eminim.Ama Türkiyede biliyorsunuz o tarz kıraldan kıralcı ve her durumdan kendine vazife çıkaran insanları belli noktalara koydukları için çoğu zaman eliniz kolunuz bağlı istenileni yapmak durumunda kalıyorsunuz.Sanırım sırf bu yüzden bile özgürlükler ülkesi Amerika ya gitmek istiyorum.Vize yi almaya giderken düşündümde almaktan vazgeçseydim gerçekten çok üzülecek ve ömür boyu kendime kızacaktım sanırım ![]() Her neyse gene başınızı ağrıttım.Tekrar teşekkür etmek istiyorum bu güne kadar vermiş olduğunuz bilgilerden ve tavsiyelerinizden dolayı.İnşaallah bir gün karşılışarızda bizzat teşekkür etme imkanım olur. ALLAH' Abi Wrote:larendeli Wrote:Merhaba |
|||
|
« Next Oldest | Next Newest »
|

Keşke göndermeden sizin bu yazınızı okuma şansım olsaydı.Yerine ulaşıp ulaşmadığını sormak için telefon ettim ama ingilizcem olmadığı için onuda beceremedim.Herneyse ben bütün işlemlerimin bittiğine ve vizeyi aldığımı farz ederek birşey sormak istiyorum.Vizeyi aldıktan sonra 6 ay içerisinde ve ondan sonraki hersene birdefa amerika ya giriş çıkış yapmanın yeterli olduğunu okumuştum ki sizde öyle yazmışınız bu ilk ve daha sonraki giriş çıkışlarda sadece green card ı kazanan kişi olarak benim giriş çıkış yapmam yeterli mi ? yoksa eşiminde benimle birlikte giriş çıkış yapması gerekiyor mu .Şimdiden teşekkür ederim.
Sizin dediğinize göre biraz daha geç bir vakitte bekliyordum ama beklediğimden erken geldi.Bu arada bu mektubun gelmesi heyecanımı biraz daha artırdı biraz derken bayağı bir arttı.Pek ümitli değildim 2. mektubun gelmesinden.